Menu
Contact
Menu
Contact
Menu
Contact
De voordelen van geitenvlees
Home > Waarom geitenvlees?

Waarom geitenvlees?

Het eten van geitenvlees heeft alleen maar voordelen. Het is magerder dan varkensvlees en gezonder dan biefstuk. En het verhaal dat geitenvlees sterk ruikt? Gewoon een fabeltje! Leer meer over deze superfood en ontdek waarom jouw horecagelegenheid niet zonder kan.

Afspraak maken

Een wereldsmaak.

Buiten Nederland is geitenvlees al lang bekend als delicatesse en wordt er al vele eeuwen van genoten. En niet zonder reden. De smaak is vol, romig en kruidig. Het hardnekkige vooroordeel dat er letterlijk een luchtje zit aan het vlees, komt door de stof scatool die bij mannelijke geiten soms kan worden aangetroffen. Bij Villa Capra vind je gelukkig alleen vrouwelijke dieren!

Het mooie dieprode vlees snijden we op ambachtelijke wijze uit volgens de SVO-methode. Omdat het zo breed inzetbaar is, kun je het verwerken in een groot scala aan gerechten in de internationale keuken. Geitenvlees is magerder dan varken, rund, kip en schaap en bevat meer vitaminen. De smaak heeft in de verte iets weg van rundvlees, maar heeft een ondertoon die aan wild doet denken. Een geweldige combinatie die jou in staat stelt je gasten op een bijzondere manier te verrassen.

Geitenvlees ham delicatesse in restaurant

Culinaire creaties.

Van flinterdunne coppa tot sudderende stoofschotels en van mooi rosé gebakken haasjes tot spannende exotische gerechten. Zoveel verschillende texturen, bereidingswijzen en toepassingen kom je bij geen enkele andere vleessoort tegen. Hoe kun je nou niet verliefd worden op zo’n allround kwaliteitsproduct?

Brochure aanvragen
Culinaire creaties van geitenvlees

Gezond genieten.

De geweldige smaak en toepassingsmogelijkheden van ons vlees zijn eigenlijk al voldoende reden om er direct mee aan de slag te gaan. Maar dat is niet alles.

Geitenvlees is zo’n beetje het gezondste vlees dat er is. Het zit boordevol eiwitten, heeft weinig verzadigde vetten en is goed voor de bloedsomloop. Ook is geitenvlees een natuurlijke cholesterolverlager.

Verder zijn er vrijwel geen allergieën die terug te voeren zijn op geitenvlees, dus iedereen kan ervan genieten. Sterker nog, geit wordt vaak aangeraden bij mensen die andere soorten vlees niet goed kunnen verdragen. Alleen maar voordelen dus!

Waarom Geitenvlees
Ontdek de veelzijdigheid van geitenvlees

Villa Capra-assortiment

Ontdek de veelzijdigheid van geitenvlees.

Van basisproducten met of zonder been tot kant-en-klare stoofschotels – alle exclusieve specialiteiten van heerlijk geitenvlees vind je bij Villa Capra.

Bekijk onze producten
Restaurant Intens referentie over geitenvlees

Mooi om te zien dat ik mijn gasten iets bijzonders kan bieden, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit, smaak en gezondheid.

- Restaurant Intens -